Aanbod A tot Z Onderwijsadvies

Taal is de basis van al het leren!

Mijn doel is om elke school, elke leerkracht en elke leerling plezier in taal te laten ervaren. Dit kan door methodes effectief en afgestemd op de doelgroep in te zetten. Ik leer een team hoe je je instructie effectiever kunt maken en met welk type verwerking kinderen hun vaardigheden kunnen verbeteren en succeservaringen behalen.

Maar ook kunnen we van de gebaande paden afwijken. Taaldomeinen verbinden, de koppeling met wereldori├źntatie, betekenisvolle grote opdrachten. Rigoureus, door methodes los te laten, of stap voor stap, met behoud van de methodes. Kijk eens onder het kopje De Taalcirkel hoe ik dit vormgeef.

De bronafbeelding bekijkenOm het team intrinsiek te motiveren, werk ik elk traject met het KAV-model: Kennis, Attitude en Vaardigheid. Naast kennisoverdracht zal altijd de noodzaak om te veranderen aan bod komen. Het oefenen van de leerkrachtvaardigheid doen we door middel van co-teaching: samen bereiden we de lessen voor, ik model de didactiek, assisteer naar behoefte tijden de les en we bespreken de lessen uitgebreid na.

Graag help ik jullie school bij het geven van ├Ęcht effectief en betekenisvol taalonderwijs!