Over mij

Ik ben Laurence de Leeuwe, ik woon in Rosmalen.
Sinds 2013 werk ik freelance als adviseur taal en lezen. Ik begeleid basisscholen bij het verbeteren van hun taalonderwijs. Dat kan voor een specifiek domein, zoals bijvoorbeeld technisch of begrijpend lezen, spelling of schrijven. Het meest interessant wordt het, als we de taaldomeinen met elkaar in verbinding brengen. Werken vanuit grote wereld-ori├źnterende thema’s, waarbij we lezen, spreken, luisteren en schrijven integreren: De Taalcirkel.

Na mijn studies Pabo en Culturele Communicatie, heb ik ruim 10 jaar gewerkt bij de educatieve uitgeverijen Zwijsen en Malmberg als educatief adviseur in het basisonderwijs. Ook werkte ik 4 jaar als onderwijsadviseur bij Marant, adviseurs in leren en ontwikkeling. Daar heb ik me gespecialiseerd in taal- en leesonderwijs.

In 2011 behaalde ik de post-academische opleiding voor taalspecialisten aan de Edventure Academy (Onderwijs Ontwikkeling Nederland).

TeachIn 2019 volgde ik de opleiding Beeld&Co, waarbij beeldcoaching en co-teaching geïntegreerd worden. Samen met de leerkracht bereid ik een les voor, we geven deze les samen, filmen hem en bespreken de beelden uitgebreid na. Deze werkwijze hanteer ik sindsdien bij de coaching van didactische leerkrachtvaardigheden, met groot succes.

Onder de naam Motiveerkracht, geef ik samen met Marlou Bannier workshops voor leerkrachten en docenten, voor meer gemotiveerde kinderen in de klas. Op onze site vindt u ons workshopaanbod!

Heeft u interesse in mijn CV? Stuur me een mail: laurence@atotzonderwijsadvies.nl